TRB: Potpisani ugovori sa “Orlom” i “Krušikom”

U kompaniji “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ danas je svečano proslavljena krsna slava Mitrovdan i povodom toga potpisani ugovori o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmama namjenske industrije “Orao” iz Bijeljine i “Krušik” iz Valjeva.

Ugovore su potpisali generalni direktor TRB-a Mirjana Šarenac Mičić sa direktorom “Orla” Mladenom Stojanovićem i “Krušika” Jovankom Andrić.

Mičićeva je zahvalila partnerima iz “Orla” i “Krušika” za dosadašnju uspješnu saradnju koja se već desetak godina razvija i širi, a danas je i formalizovana potpisivanjem ovih ugovora.

Ona je istakla da će ovo doprinijeti još boljoj, efikasnijoj i sadržajnijoj saradnji u narednom periodu na dobrobit svih zaposlenih.

Andrićeva je, čestitajući slavu domaćinima, rekla je da je “Krušik” namjenska firma sa dugom tradicijom, 2.300 zaposlenih i sa 295 miliona dolara vrijednošću potpisanih ugovora, te da će saradnja sa TRB-om doprinijeti uspješnijoj realizaciji tih ugovora.

Direktor “Orla” rekao je da ova kompanija ima 340 zaposlenih, da već godinama uspješno sarađuje sa TRB-om i da su to dvije firme koje čine osnov namjenske industrije u Republici Srpskoj kojima je neophodna veća podrška zajednice.

On je napomenuo da je veća podrška neophodna radi uspješnijeg razvoja kao izvozno orijentisanih kompanija koje zapošljavaju veći broj radnika i ostvaruju značajne devizne prihode za Republiku Srpsku.

Nakon potpisivanja ugovora o saradnji, odata je počast i položeni vijenci kod spomenika za 54 poginula radnika “Tehničkog remontnog zavoda” iz Hadžića i “Kaolina” iz Bratunca u čiji krug je uselio “Tehnički remontni zavod” nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i egzodusa Srba iz dijela tadašnjeg Srpskog Sarajeva.

Prije nekoliko godina u krugu ovog predzeća podignut je spomenik za sve radnike ovog preduzeća i “Kaolina” koji su dali živote u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Republike Srpske i slobodu srpskog naroda sa lijeve strane Drine.

Vlasnik i predsjednik Upravnog odbora TRB-a Slavenko Ristić rekao je da je ovo prvo slavsko okupljanje nakon epidemije virusa korona koje je krunisano potpisivanjem značajnih ugovora sa “Orlom” iz Bijeljine i “Krušikom” iz bratske Srbije.

“Ovi ugovori znače širu, obimniju i uspješniju saradnju i nova zapošljavanja, projekte i uspjehe. Mi smo ponosni na svoje proizvode, ali gledamo u budućnost. Sa novim proizvodima u saradnji sa `Orlom` i `Krušikom` imaćemo šta da pokažemo svjetskom tržištu”, rekao je Ristić novinarima.

Današnjoj svečanosti u TRB-u, polaganju vijenaca i odavanju počasti poginulim radnicima u posljednjem ratu prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, pomoćnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović, te delegacija Ministarstva odbrane sa generalom Gojkom Kneževićem na čelu i mnogi poslovni partneri.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *