“Tražio ljekarsku pomoć i prijetio bombom”: Načelnik dobojske policije otkriva nove detalje drame

Stanje bezbjednosti u Doboju je redovno nema razloga za zabrinutost, rekli su u dobojskoj policiji nakon dramatične noći u ovom gradu. Muškarac koji je sinoć u Doboju prijetio da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći smješten je na Odjeljenje psihijatrije dobojske Bolnice. Danas su otkriveni novi detalji ovog događaja.

Prava drama odigrala se sinoć ispred dobojskog Doma zdravlja, kada je muškarac prijetio da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći. Zbog psiho-fizičkog zdravlja ovog lica sinoć nije bio moguć razgovor sa njim kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentovanju predmeta, a danas će biti izvršen pretres kuće koju koristi u potrazi za eventualnim eksplozivnim sredstvima, rekli su danas iz dobojske policijske uprave.

Pojašnjavajući sinoćnju kriznu situaciju, Radinković je naveo da je policija u 19.40 časova zaprimila prijavu od radnika dobojske Hitne pomoći da je po dolasku ispred objekta Službe hitne pomoći starija osoba ručnom bombom “M-75” zaprijetila mobilnoj ekipi saniteta, koja je po prethodnom pozivu za zdravstvenu pomoć otišla po njega u Bukovicu Malu.

Radinković kaže da su radnici uspjeli da naspuste sanitetsko vozilo, a da su pripadnici opšte i saobraćajne policije obezbijedili šire lice mjesta, dok je jedinica Žandarmerije obezbijedila uži prostor. Više od dva sata trajali su pregovori pregovaračkog tima sa licem koje je prijetilo bombom, pojašnjava načelnik dobojske policije.

Radinković navodi da, osim početnih prijetnji mobilnoj ekipi, ovaj muškarac nije nikome prijetilo i da je tokom pregovora insistirao na ljekarskoj pomoći i određenim lijekovima, odbijajući prijedloge pregovarača da odloži bombu, nakon čega mu je zdravstvena usluga i pružena.Nakon hapšenja, ovom muškarcu je pružena zdravstvena pomoć u prostorijama Hitne pomoći, a potom je prebačen u Odjeljenje psihijatrije u Bolnici u Doboju.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da zdravstveni radnici ne smiju ni na koji način biti izloženi napadima i prijetnjama i osuđuje svaki čin ugrožavanja njihovih života ili života pacijenata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *