Tokom božićnih praznika hladno i bez padavina

U Republici Srpskoj se tokom božićnih praznika očekuje hladno vrijeme, bez padavina i sa dosta sunčanih perioda.

Ujutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u većini krajeva, a malo snijega moguće je u višim predjelima Sarajevsko-romaniske regije i u visokoj Hercegovini.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano, bez padavina i hladno vrijeme sa više oblaka na krajnjem istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, na Božić, ujutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u nižim predjelima, a jakim na planinama i visoravnima. Tokom dana malo do umjereno oblačno sa sunčanim periodima.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na planinama Sarajevsko-Romanijske regije oko minus 14, na jugu Hercegovine oko minus jedan. Najviša dnevna od dva do pet, na jugu do osam stepeni, na planinama oko minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, drugog dana Božića, jutro će biti pretežno vedro i hladno sa slabim do umjerenim mrazom u nižim predelima, jačim na planinama, dok će tokom dana biti sunčano uz malu oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha od minus sedam do minus tri, na planinama i visoravnima oko minus 12, na jugu oko nula stepeni. Najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do osam, na planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

U četvrtak, na Dan Republike, u jutarnji časova očekuje se pretežno vedro i hladno vrijeme sa slabim do umjerenim mrazom. Tokom dana biće sunčano uz malu oblačnost, kasnije uveče i tokom noći doći će do porasta oblačnosti.

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus dva, na planinama i visoravnima oko minus 10, na jugu Hercegovine oko dva stepena Celzijusova. Najviša dnevna od tri do sedam, Na jugu do 10, na planinama oko nula stepeni Celzijusovih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *