Testirana 524 uzorka u RS, virus korona potvrđen kod 13 osoba

Virus korona u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa potvrđen je kod još 13 lica među 524 testiranih, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Po tri osobe su iz Prijedora i Banjaluke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića i po jedna osoba je iz Dervente, Kozarske Dubice i Prnjavora.

Testiranja uzoraka obavljena su u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini

Riječ je o tri žene srednje životne dobi i pet žena starije životne dobi, dok je pet muškaraca srednje životne dobi.

Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, a ostale će biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, oporavilo se 737 lica, a preminulo je 100 ljudi kod kojih je potvrđen novi virus. Ukupno je testirano 24.012 lica.

U UKC Srpske ukupno se liječi 68 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju “Kovid-19” hospitalizovano je 27 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.

Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije.

Na staroj lokaciji Hirurgije je 17 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na staroj lokaciji Pulmologije je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata, u Opštoj bolnici Trebinje 12, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru 17, pet u Bolnici u Gradišci i dva u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome kovida-19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci je 120 osoba, 28 osoba u Domu učenika u Doboju, 22 u Studentskom domu u Trebinju i jedna u Domu učenika u Bijeljini.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 lica, a nadzor je završen kod 31.149 lica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera radi suzbijanja širenja novog virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *