Svjetski dan dobrovoljnih davalaca – U Bijeljini danas prikupljeno oko 100 doza krvi /VIDEO/

Crveni krst Republike Srpske danas obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, želeći da ukaže na značaj i potrebu za bezbjednom krvlju i krvnim derivatima. Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, ovaj dan je obilježila i Gradska organiozacije Crvenog krsta Bijeljina.

Širom Republike danas je ukazano na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi. Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i resorni ministar Alen Šeranić darovao je dragocjenu tečnost.

Dobrovoljno davalaštvo krvi na području Semberije i Majevice veoma je razvijeno. U ovom kraju Srpske razloga za brigu nema, ni kada je podmlađivanje davalaštva u pitanju, što je danas pokazala i akcija koju su u Službi za transfuzijsku medicinu u Bijeljini organizovali mladi Gradske organizacije Crvenog krsta.

Srećni smo što danas imamo priliku da damo krv i učestvujemo u spašavanju nečijeg života, kažu mladi humanisti Gradske organizacije Crvenog krsta među kojima je bilo i onih koji dragocjenu tečnost daruju po prvi put.

Predsjednik mladih Gradske organizacije Crvenog krsta ističe da su ovu akciju nekoliko dana promovisali putem drušđđtvenih mreža, što se s obzirom na današnji odziv istoj veoma isplatilo.

Ovogodišnjom kampanjom koja se obilježava pod sloganom “Darivanje krvi je čin humanosti, pridruži se akciji i spasi život “, želi se iskazati zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi, na poklonu kojim spasavaju život drugih ljudi i animirati ih da se u što većem broju uključe u akcije darivanja krvi, ističe načelnica bijeljinske Službe za transfuzijsku medicinu.

S obzirom da Služba transfuzijske medicine u Bijeljini gotovo nikada nije bez dobrovoljnih davalaca, dragocjena tečnost koja se prikupi na ovom mjestu, distribuiše se ka svim većim zdravstvenim cventrima u kojima se liječe pacijenti sa ovog područja.

Za današnju akciju koju su organizovali mladi Gradske organizacije Crvenog krsta odazvalo se 30 dobrovoljnih davalaca. Akcija je izuzetno dragocjena jer su to većinom sve prva davanja, ističe Gegićeva i napominje da će danas biti prikupljeno i do 100 doza krvi s obzirom na veliki odziv redovnih davalaca.

Osim dobre volje oni koji namjeravaju da se ubuduće priključe ovakvim akcijama, potrebno je da obrate pažnju na sljedeće.

Mjesec jun posvećen je dobrovoljnim davaocima krvi. I ne zaboravite da vaših 15 minuta darivanja krvi – može spasiti tri života.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *