Svečanim koncertom otvoren muzički festival “Primavera” /VIDEO/

Koncertom pijanistkinje Ljiljane Vukelje iz Beograda sinoć je u Bijeljini svečano otvoren Šesti internacionalni festival muzike “Primavera”, na kome će se takmičiti oko 600 učenika iz 92 dvije škole, a najbolji će imati priliku da za svoju školu osvoje pijanino “Fojrih”.

Primavera je internacionalni festival muzike koji se u organizaciji udruženja građana “Muzički umjetnici Semberiji” održava šesti put za redom. Veliki je značaj ovakvih festivala za Semberiju, jer na najreprezentativniji mogući način predstavljaju naš kraj a naročito kulturu i muzički nadarene pojedince koji će u budućnosti možda postati zaštitni znakovi našeg podneblja. Pijanistkinja Ljiljana Vukelja istakla je veliko zadovoljstvo što je u prilici da bude jedan od članova žirija i da svojim mini koncertom otvori jedan značajan muzički festival poput Primavere.

Primavera okuplja oko 600 učesnika iz 92 škole, i to mahom iz zemalja okruženja i Evrope. Učesnici dolaze iz škola iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, Republike Srpske, što ovaj festival čini jednom internacionalnom umjetničkom pričom. Nekadašnji koordinatori ovog festivala, bivši učenici škole Stevan Stojanović Mokranjac u Bijeljini i dan danas imaju riječi hvale za festival primavera, a uspomene koje nose odavde vjerovatno će pamtiti cijeloga života.

Kako naš prethodni sagovornik Dragomir Bratić navodi, talenat nikada nije primat samo velikih gradova, talenat se može roditi i u malim sredinama a umjetnici se ne pitaju donosi li on finansijsku već moralnu i duhovnu satisfakciju. Najveći dar koji neko može dobiti od uzvišenih sila definitivno je talenat. Talent nije ništa drugo nego produljeno razdoblje pažnje i skraćeno razdoblje mentalne asimilacije. – Konstantin Stanislavski

Organizator ove manifestacije, koja okuplja mlade muzičke talente iz regiona je Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”. Otvaranju festivala prisustvali su predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, gradonačelik Bijeljine Ljubiša Petrović, sveštenici, te druge zvanice.  Festival se održava u Etno-selu “Stanišići”, a svi takmičarski sadržaji su otvoreni za javnost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *