Suvo Polje asfaltom povezano sa Modranom /VIDEO/

U mjesnoj zajednici Suvo Polje, zaselak Savići – Tešići, asfaltiran je put prema selu Modran u dužini od 1300 metara.

Vrijednost radova je iznosila 123.000 KM, a učešće od 30 odsto, odnosno 37.000 KM, u sufina​n​siranju izgradnje obezbijedili su mještani.

Iz gradskog budžeta je za  ovu namjenu izdvojeno 86.000 KM, a izvođač radova je bilo preduzeće „Buk promet“ DOO.

Predajući na upotrebu novoasfaltiranu saobraćajnicu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao je Gradska uprava nastavlja redovnu aktivnost na modernizaciji puteva i ulica u Semberiji.

– Zahvaljujem mještanima jer su prikupili 30 odsto sredstava potrebnih za radove, kako je to propisano skupštinskom odlukom. U Suvom Polju su asfaltirana dva puta, a uskoro će zvanično biti pušten u saobraćaj i treći. Cilj je da našim sugrađanima poboljšamo uslove života i zbog toga neka mještanima Suvog Polja ovo bude put u budućnost – najavio je Gradonačelnik.

Slavica Obrenović, predsjednica MZ Suvo Polje, izrazila je zadovoljstvo što je još jedan projekat u Suvom Polju uspješno završen u saradnji sa Gradskom upravom.

– Pored puta koji je danas pušten u saobraćaj, u Suvom Polju su izgrađena i dva mosta na rijeci Modran. U planu su još tri projekta koja se odnose na putnu infrastrukturu – nastavak asfaltiranja ulica i izgradnja pješačke staze. To su veći projekti za koje je potrebna veća suma novca ali i veći angažman mještana –pojasnila je Obrenovićeva.

Suvopoljac Perica Marković pojasnio je da novasfaltirani put spaja Suvo Polje sa susjednim Modranom i izlazi na magistralni put Bijeljina-Tuzla.

– Stanovnicima našeg kraja ova saobraća​j​nica znači dosta jer je dugo godina to bio makadamski nekategorisani put, koji je često bio neuslovan za korišćenje – dodao je Ma​r​ković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *