Sutra posebna sjednica Parlamenta Srpske o pravima boraca /VIDEO/

Odgovarajući na pitanje novinara šta je Vlada Srpske učinila za unapređenje položaja boraca, resorni ministar Duško Milunović ističe da je mnogo učinjeno od 2006. godine.

Milunović je dodao da je prošle godine izrađena i socijalna karta za borce mlađe od 60 godina, da je utvrđeno da ima dio ugroženih boraca, njih je sada u sistemu 10.002, te im je obezbijeđen mjesečni dodatak. Naglašava da prioritet treba da budu najugroženiji borci koji trebaju veći vid pomoći.

Samo oni koji ne znaju ništa ili znaju vrlo malo o sistemu boračko-invalidske zaštite mogu da govore o navodnoj malverzaciji brojem boraca u Srpskoj, kaže Milunović.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da kada je riječ o predstojećoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske o pravima boraca da će uvijek biti na strani boračkih kategorija.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite biće održana sutra u Banjaluci.Kolegijum je odobrio obraćanje svim boračkim organizacijama i udruženjima, koja su podnijela zahtjev.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *