Sutra počinje i vakcinisanje protiv sezonskog gripa

U Domu zdravlja Bijeljina sutra počinje vakcinacija građana protiv sezonskog gripa, a biće nastavljena i masovna imunizacija protiv virusa korona.

Osim besplatnih vakcina koje finansira Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, na koje pravo imaju i ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca, Dom zdravlja nabavio je i one za komercijalnu upotrebu, a njihova cijena je 26 KM.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa obavlja se u Vakcinalnom centru od 7.30 do 14.30 časova.

Masovna vakcinacija protiv virusa korona nastavlja se od sutra do petka, 26. novembra, “sputnjikom ve”, kao i trećom dozom te vakcine.

Pravo na besplatnu vakcinu protiv sezonskog gripa imaju pacijenti na hemodijalizi, na insulinu, lica sa hirurškim intervencijama na srcu, HIV pozitivni i oboljeli od side, djeca oboljela od cistične fibroze pluća i ona koja su liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu.

Isto pravo imaju i oboljeli od mišićne distrofije i multiple skleroze, pacijenti koji su završili sa prijemom hemoterapije i nemaju kliničke znake bolesti, lica sa posebnim potrebama u kolektivnom smještaju, te zaposleni na infektivnim klinikama i jedinicama intenzivne medicine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *