Sutra isplata svih januarskih prava korisnicima

Sutra počinje redovna isplata za januar dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, najavljeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Januarska isplata dodataka na djecu obuhvata 17.100 djece, odnosno 11.660 korisnika, a za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 1.133,421 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec januar obuhvaćeno je 5.376 porodilja, a sredstva koja su izdvojena za isplatu iznose 2.177.280 KM.

Osim ovih prava, sutra počinje i isplata prava na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na pomoć za opremu novorođenčeta.

“Pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 127 porodilja, odnosno 115 trećerođene i 14 četvrtorođene djece, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 75.300 KM”, navedeno je u saopštenju.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 197.500 KM za 781 porodilja, odnosno 790 djece.

Iz Fonda podsjećaju da, uporedo sa isplatom ovih prava, Fond u kontinuitetu izmiruje obaveze po osnovu refundacija naknada plata prema poslodavcima dva puta mjesečno.

Iz Fonda obavještavaju korisnike dodatka na djecu, koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *