Šulić: Za dalji napredak važan je edukovan kadar u turizmu /VIDEO/

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da Srpska ima sve bolje rezultate u broju dolazaka i noćenja turista i da je za ovu oblast vrlo značajna edukacija kadra u turizmu.

“Specifične prednosti Republike Srpske su netaknuta priroda, dobri domaćini i odlična gastronomska ponuda, sve to treba da zaokružimo sa dobrom, edukovanom radnom snagom u turizmu, da predstave najbolje što Srpska ima”, rekao je Šulić novinarima u Bijeljini.

On je naveo da raste broj dolazaka stranih turista u Republiku Srpsku i da je prošla godina završena sa 57 odsto dolazaka stranih gostiju, koliko su učestvovali u broju noćenja.

“Da bi zadržali turiste i povećali broj dolazaka u Republiku Srpsku potrebno je da edukujemo kadar”, istakao je Šulić koji je na Pedagoškom fakultetu prisustvovao promociji novih programa cjeloživotnog učenja turistički animator i turistički pratilac.

On je naveo da resorno ministarstvo radi na mjerama za smanjivanje sive zone u oblasti agencijskog turizma, uređenju centralnog informacionog sistema i izmjenama u zakonu o boravišnoj taksim, kao i smanjenju sive zone u oblasti neregistrovanih stanova koji se izdaju na dan, ili kuća za odmor.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević najavio je početak upisa na jednosemestralni studijski program za bolje osposobljen kadar u turizmu.

Cijena za pohađanje ovih programa je 800 KM.

Profesor na predmetu Društvena geografija i turizam Aleksandar Đurić istakao je da je riječ o važnim uslugama koje su podrška turističkim agencijama, animator da se na terenu poveća zadovoljstvo turista i pratilac koji se bavi tehničkim i formalnim pitanjima turističkih putovanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *