Šulić: Očekuje se rekordna ljetna turistička sezona

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je Srni da će ljetna turistička sezona u Srpskoj rezultatima oboriti i rekordnu prethodnu godinu.

Šulić je rekao da je zadovoljan turističkim rezultatima u prvom kvartalu ove godine, navodeći da su nastavljeni pozitivni prošlogodišnji trendovi.

“Nažalost, i ova godina je obilježena sa nešto manje padavina kada je riječ o zimskoj turističkoj sezoni. Podaci sada za predsezonu, u proljetnom i ljetnom periodu, na našim turističkim destinacijama poput Trebinja, Foče, Banjaluke i ostalih, govore da su naši turistički potencijali i hoteli već sada poprilično bukirani. Već sada je teško naći slobodan krevet u našim turističkim mjestima”, rekao je Šulić.

On je istakao da se Srpska dobro pripremila za ljetnu turističku sezonu.

“Očekujemo da će ova ljetna sezona oboriti rekord prethodne godine. Ministarstvo će nastaviti raditi na promociji turističkih potencijala Republike Srpske kako među građanima Srpske tako i ljudima koji žive van granica Srpske”, rekao je Šulić.

On je naveo da će to biti rađeno različitim kampanjama i promocijama.

“Sjećate se da smo početkom godine imali značajnu manifestaciju promocije Srpske na beogradskom Sajmu turizma gdje smo nastupili na skoro 500 metara kvadratnih prostora zajedničkim snagama. Naredne godine objedinićemo i veći broj sajmova”, rekao je Šulić.

On je podsjetio da se tokom ljetne turističke sezone očekuje i donošenje novog zakona o boravišnoj taksi koji će izjednačiti hotele, motele i pansione sa privatnim iznajmljivačima smještaja.

“Sve aktivnosti su u cilju da imamo što veći broj turista u Republici Srpskoj”, rekao je Šulić.

Šulić je rekao da uredba Vlade Srpske i Ministarstva kojom se ograničava marža za osnovne životne namirnice u Srpskoj na snazi do 30. juna.

On je naveo da je cijena oko 500 osnovnih životnih namirnica snižena u rasponi od oko 15 feninga do oko 90 feninga.

“Na primjer, na 30 jaja imate uštedu nekih 60 feninga”, rekao je Šulić.

On je rekao da već neformalno razgovara sa prestavnicima Privredne komore o eventualnom zajedničkom dogovoru sa predstavnicima trgovačkih lanaca, a u cilju nastavka aktivnosti na olakšavanju inflatornih udara građanima.

“Mi ostajemo otvoreni za razgovor sa svima. Cilj Ministarstva je rad na promociji domaćih proizvođača i zaštita prava potrošača”, rekao je Šulić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *