Stručno predavanje o unapređenju ginekološko-akušerske struke /VIDEO/

Međunarodni dan babica obilježava se širom svijeta petog maja a javna zdravstvena ustanova, bolnica Sveti Vračevi danas ga je obilježila prigodnim predavanjem na temu rada i života babica.

Jedan od najplemenitijih poslova u medicinskoj struci zasigurno je posao na porodiljskom odjeljenju. Čast da budu prve koje će pomoći majci kada donosi mladi novi život na svijet imaju babice, i zbog toga je ovaj posao toliko inspirativan i produhovljen.

Bolnica sveti vračevi u Bijeljini jedina je koja sprovodi projekat u kome su majka i beba zajedno u porodilištu 24 sata. Iako je ovaj projekat počeo da se upražnjava u svim zdravstvenim ustanovama u Republicci Srpskoj, Bijeljinska bolnica jedina je koja je zadržala ovaj model zdravstvene njege.

Iz bolnice Sveti Vračevi apeluju na vladu RS da iako im pomaže već godinama unazad, načine još jedan korak kada je u pitanju obrazovanje stručnog kadra jer su babice definitivno deficitarno zanimanje u zdravstvu.

Ove divne žene primjer su dobrog i nesebičnog rada. Primjer kojim se mogu ponositi je činjenica da vrše obuku kadrova širom države i odlaze u druge gradove da bi svoje znanje prenijeli na druge. Za bijeljinsku bolnicu, ovo je veliki korak u uspješnom i zdravom poslovanju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *