Stevanović: Borci svoji na svome – u Srpskoj koju su stvorili /VIDEO/

Gradska Boračka organizacija u Bijeljini danas je parastosom i polaganjem vijenaca poginulim i umrlim borcima Vojske Republike Srpske obilježila Dan i krsnu slavu Boračke organizacije Srpske – Mitrovdan.Praznik Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan je krsna slava Boračke organizacije RS, a obilježava se i posebno u svim lokalnim boračkim organizacijama.

Predstavnici Gradske Boračke organizacije u Bijeljini, obilježili su svoju krsnu slavu lomljenjem slavskog kolača u prostorijama ove organizacije. Ovom prilikom upozorili  su na težak položaj boračkih kategorija kao i na aktuelna politička dešavanja.

Čestitajući borcima slavu gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je i kum slave  rekao je da gradska uprava pomaže ovu kategoriju stanovništva u skladu sa mogućnostima i najavio veća izdvajanja u budžetu za boračke kategorije što će biti i predmet rasprave u skupštinskim klupama.

Na području Bijeljine ima oko 16.000 kategorisanih boraca, oko 2.000 ratnih vojnih invalida te oko 2.000 porodica poginulih boraca.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.