Stevandić: Zaštititi status i prava boraca

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da je potrebno preduzeti aktivnosti za zaštitu statusa i prava boraca.

Stevandić, koji je u Banjaluci razgovarao sa članovima Asocijacije veterana specijalnih jedinica Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske /Garda “Panteri” Bijeljina, “Vukovi sa Drine” Zvornik, “Vukovi sa Vučijaka” i 65. zaštitni motorizovani puk/ poseban naglasak stavio je na pružanje adekvatnog pravnog postupanja, kako bi se spriječilo ugrožavanje prava osumnjičenih pripadnika Vojske Republike Srpske.

U tom kontekstu, naglasio je da, bez opravdavanja ili branjenja bilo kakvog zločina, svi optuženi moraju imati jednaka prava i status, bilo da se radi o osobama iz Republike Srpske ili Federacije, saopšteno je iz Narodns skupštine Srpske.

Na sastanku je odlučeno da se o ovoj temi raspravlja putem okruglih stolova, koji će zajedno sa aktivnostima Zakonodavnog obora i odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, za cilj imati potpuno rasvjetljavanje ove teme.

Pripadnici Asocijacije upoznali su Stevandića o maltretiranju i hapšenju pripadnika Vojske Srpske koji su hapšeni po nalogu Tužilaštva BiH, te o dvostrukim standardima i nepravdi kad je u pitanju odnos prema borcima iz Republike Srpske i takozvane Armije BiH.

Izrazili su zabrinutost zbog sistemskog zlostavljanja optuženika i njihovih porodica, naglašavajući da su ti postupci nedopustivi.

Pripadnici Asocijacije iskazali su svoje nezadovoljstvo radom institucija koji se bave procesuiranjem zločina nad Srbima, smatrajući da se takvi slučajevi namjerno odugovlače.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *