Šteta u turizmu ogromna /VIDEO/

Turizam je jedna od najviše pogođenih grana privrede kada se govori o uticaju pandemije virusa korona. Iz turističke organizacije grada Bijeljina upozoravaju da će šteta biti ogromna, jer je veliki broj poslovnih subjekata iz oblasti turizma direktno ugrožen, a odgođene su i mnogobrojne manifestacije u gradu koje su trebale biti održane na proljeće i ljeto.

S obzirom na to da je Bijeljina imala više od 50.000 registrovanih noćenja, kao i više od 40.000 registrovanih turističkih dolazaka, a da je taj broj mnogo veći kada se uzmu u obzir jednodnevne turističke posjete vikednom, šteta će biti ogromna upozoravaju iz turističke organizacije grada Bijeljina.

Veliki broj poslovnih subjekata iz oblasti turizma u Bijeljini, direktno je ugrožen novonastalnom situacijom.

Više desetina trpi velike gubitke zbog trenutne situacije. Da bi šteta bila što manja jako je važno da se svi ponašamo odgovorno, smatra Sofrenić.

Naglasio je i da će sredstva Turističke organizacije biti utoliko manja. Kako kaže, dobrim dijelom žive od naplate boravišne takse, te da se manifestacije upravo finansiraju iz tog dijela.

Tako da ćemo svi morati stegnuti kaiš da bi prebrodili ovu krizu, kazao je Sofrenić.

Turistička organizacija grada je sve svoje projekte odgodila za jesen. Sajam turizma koji je trebao biti održan u aprilu, zatim umjetnička kolonija, Drinska regata, Zlatni kotlić kao i sve druge manifestacije, odgođene su za jesen i čekaju neke bolje dane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *