Od sutra novo radno vrijeme Kvantaške pijace /VIDEO/

Gradski štab za vanredne situacije danas je donio odluku na osnovu koje je izmijenjeno radno vrijeme Kvantaške pijace. Od sutra 9. aprila ova tržnica na veliko radiće u periodu od 5:30 do 13:30 časova. Kvantaška pijaca radi uz pooštrene higijenske i druge mjere.

Danas na bijeljinskoj Kvantaškoj pijaci prodavaca ima, tezge su robom dobro snabdjevene, pa prodavci očekuju da će se i kupci vratiti na ovo mjesto tradicionalne kupovine jer je pijaca nakon dvadesetak dana juče počela sa radom.

Poljoprivredni proizvođači će tek u narednim danima masovnije na otvoreno tržište, počela je i berba sezonskog povrća na gazdinstvima.

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije danas je promijenjeno radno vrijeme pijace, kako se ispred ulaza u pijačni prostor ne bi stvarale veće gužve.

Kvantaška pijaca radi uz pooštrene higijenske i druge mjere. Poštuje se razmak među prodavcima od pet metara, kontrolišu se ulaz i izlaz na pijacu, a svi su obevzni da nose zaštitnu opremu maske i rukavice. Redovna je i dezinfekcija prostora.

Juče kada je Kvantaška pijaca ponovo otvorena, u pijacu je ušlo oko 160 vozila. Cijene ulaza na pijacu nisu mijenjane i ostale su na prošlogodišnjem nivou.

U upravi preduzeća Grad razmišljaju da u nekom narednom periodu snize cijene za poljoprivredne proizvođače i kupce i to za 20 do 30 odsto. Stočna pijaca ali i takozvani buvljak na prostoru Agrotržnog centra su zatvoreni do daljnjeg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *