Šteta od privrednog kriminala veća od 11 miliona KM /VIDEO/

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina tokom prošle godine ostvareni su dobri rezultati u suzbijanju neovlaštene proizvodnje i prometa droge, te u otkrivanju privrednog kriminaliteta, gdje je u 75 krivičnih djela pričinjena materijalna šteta veća od 11 miliona KM, rečeno je danas na konferenciji za medije ove uprave.

Govoreći o rezultatima rada bijeljinske policije tokom prošle godine načelnik Policijske uprave Bijeljina podsjetio je da je na području koja je u nadležnosti ove uprave tokom 2022. evidentirano ukupno 849 krivičnih djela, dok je nadležnim tužilaštvima podnijeto 722 izvještaja protiv 766 lica, te da koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi preko 86 odsto. Stanje bezbjednosti prema raspoloživim pokazateljima ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Kroz više operativnih akcija tokom prošle godine ostvareni su veoma dobri rezultati u oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojno narkotičkih sredstava ističe Terzić.

Bijeljinska policija u svom radu tokom godine za nama bilježi dobre rezultate i u oblasti privrednog kriminaliteta.

Analizirajući strukturu krivičnih djela Srđan Gajić načelnik Sektora krim policije ističe da je najveći broj takvih djela evidentiran u oblasti opšteg kriminaliteta i iznosi oko 82 odsto.

U Policijskoj upravi Bijeljina ističu da je evidentirano 445 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je smanjenje za oko 14 odsto u odnosu na 2021. godinu kada je evidentirano 515 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Tokom prošle godine na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina evidentirana su 254 lica afroazijskog porijekla što je smanjenje ilegalnih migracija na ovom području za 26 odsto u odnosu na godinu prije.

Na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina dogodilo se 1.214 saobraćajnih nezgoda tokom prošle godine, u kojima je 12 lica izgubilo život.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *