Stanje bezbjednosti na području PU Bijeljina na zadovoljavajućem nivou /VIDEO/

Tokom mjeseca februara na području Policijske uprave Bijeljine stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće. Za oko 50 % smanjen je broj krivičnih djela protiv imovine kao i teških krađa. U oblasti privrednog kriminaliteta u februaru otkriveno 14 krivičnih djela, pri čemu je nastala materijalna šteta od oko 600.000 KM.

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina tokom februara mjeseca je na zadovoljavajućem nivou, rekli su nadležni na pres konferenciji. Tokom mjeseca februara na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina evidentirano je 70 krivičnih djela , što je za oko 25 % manje nego u uporednom periodu prošle godine. Policija je podnijela i 54 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 81 lica. Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela je 80 %.

U narednom periodu biće pojačan intenzitet poljoprivrednih radova zbog predstojeće proljetne sjetve pa iz Policije apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom i na nebezbjednim mjestima jer mogu izazvati nekontrolisano širenje požara.

Prema riječima Srđana Gajića,  načelnika  Sektora krim-policije u PU Bijeljina od ukupnog broja krivičnih djela najveći broj je iz oblasti opšteg kriminaliteta .

U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 14 krivičnih djela , a pričinjena materijalna šteta je oko 606.000 KM. Javni red i mir narušen je 35 puta , a najčešći uzroci su uticaj alkohola , drsko ponašanje i međukomšijska netrpeljivost. Najviše prekršaja policija je evidentirala na otvorenom prostoru. Muškarci prednjače u izvršenju ovih krivičnih djela.

Kada je riječ o kontrolama ugostiteljskih i drugih objekata u pogledu poštivanja mjera Republičkog štaba tokom vikenda je bilo angažovano oko 160 policajaca.

Kada je riječ o stanju bezbjednosti saobraćaja registrovane su 74 nezgode , od čega 20 sa nastradalim licima, što je manje za oko 4 %.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *