Stanivuković: PDP treba da vode oni koji pobjeđuju /VIDEO/

Poznati su rezultati oktobarskih izbora. Centralna izborna komsija i sudovi su donijeli odluke nakon prigovora političkih subjekata i više nema prepreka primjeni izborne volje birača. Pred nama su polaganja zakletvi izabranih predstavnika, izbor Vlade Republike Srpske i sastavljanje Savjeta ministara.

Mjesec dana od opštih izbora, stranke analiziraju svoje rezultate. U SDS-u su odlučili juče. Kada je riječ o PDP-u, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas da su izborni rezultati PDP -a loši te da bi, shodno tome, svi u PDP-u trebali dati ostavke uključujući i njega.

Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke i visoki funkcioner PDP-a kaže danas da treba da bude ispitan ukupan izborni rezultat i da je PDP zreo za reforme. Mišljenja je da su izborni rezultati ove stranke loši te da bi, shodno tome, svi u PDP-u trebali dati ostavke.

Stanivuković je rekao da ostaje u PDP-u i da nikome to ne treba da dokazuje. Na pitanje da li će se kandidovati za predsjednika PDP-a, odgovara da je strpljiv. Moja politika je potpuno autonomna ali nije nezavisna, ja poštujem hijerarhiju i institucije, kaže Stanivuković.

Podsjetimo, zbog loših izbornih rezultata kako su rekli, na sva četiri nivoa, ostavke su podnijeli predsjednik SDS-a Mirko Šarović i kompletno Predsjedništvo SDS-a. Predsjednik SDS u ostavci, tražio je juče od najbližih saradnika da mu garantuju da će biti izabran za delegata u Domu naroda BiH, saznaje Srpskainfo. Međutim, Šarović je kako navode dobio negativan odgovor.

Da li će ostavke biti potvrđene odlučivaće Glavni odbor stranke, koji će zasjedati u Banjaluci 12. novembra. Nezavisne danas pišu da je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS, glavni kandidat za preuzimanje kormila stranke, jer Miličević ima ubjedljivo najveću podršku unutar SDS-a, ali da će konačnu odluku donijeti organi stranke na unutarstranačkim izborima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *