Srpski patrijarh Porfirije stigao u Doboj /FOTO/

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u Doboj i u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla počela je doksologija.

Patrijarha srpskog dočekali su brojni građani Doboja i Republike Srpske, kao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, zvaničnici iz javnog, političkog i društvenog života Republike Srpske i BiH.

Patrijarh srpski Porfirije sastaće se večeras u Doboju sa liderima političkih stranaka iz Republike Srpske.

Sastanak će biti održan u Vladičanskom domu u dobojskom naselju Bare, sa početkom u 19.30 časova.

Sutra, na Preobraženje Gospodnje slavu grada Doboja, u 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, a mediji će liturgiju moći da prate sa unutrašnjeg balkona hrama.

Od 11.00 časova biće organizovana litija od Hrama Svetih apostola Petra i Pavla do zgrade Gradske uprave, ulicama Stefana Prvovjenčanog, Kralja Aleksandra, Nemanjina, Kneza Lazara i dolazak u Hilandarsku, koju mediji bez ograničenja mogu da prate.

U 12.00 časova predviđen je obred rezanja slavskog kolača, nakon čega je planirano obraćanje zvanica.

U Parku narodnih heroja organizovan je kulturno-umjetnički programa na kojem će nastupati etno grupa “Iva” i Snježana Đurišić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *