Srpske kompanije uložile preko milijardu evra u Republiku Srpsku /VIDEO/

Zahvaljujući pomoći Vlade Srbije u Srpskoj se realizuju brojni infrastrukturni projekti. Pomoć nije izostala ni u privrednom sektoru, a prema najavama premijera Srpske Radovana Viškovića uskoro će u Srpskoj biti  realizovan novi investicioni ciklus kompanija iz Srbije. On je pozvao privrednike iz Srbije da investiraju u Srpskoj.

Srbija je danas najveći strani investitor u Republici Srpskoj. Vlada Srpske  podržaće  svaku  dobru  investiciju  koja će doprinijeti privrednom razvoju i novim radnim mjestima, ističe premijer Radovan Višković. Kaže da je proizvođač suhomesnatih proizvoda “Neoplanta” zainteresovana je za ulaganje na području Bijeljine, zbog gasa, i da su njeni predstavnici već obišli neke lokacije, te se očekuje donošenje konkretne odluke.

Višković je rekao da NIS želi da širi prodajne i maloprodajne kapacitete u Republici Srpskoj, te da su u pregovorima sa “Optima grupom” da u narednom periodu rade zajedno tržište BiH.

Brojne Kompanije iz Srbije već rade na prostoru Srpske i do sada su uložile preko milijardu evra.

Prostora za unapređenje saradnje i nova ulaganja ima još, kažu u Privrednoj komori. Na području RS 12 lokalnih zajednica  ima sertifikat za  povoljno poslovno okruženje i spremne su za nove investicije.

Privrednici prilikom investiranja,imaju brojne benefite  od povoljne nabavke zemljišta, do povrata odnosno oslobađanja od poreza po raznim osnovama uključujući i oslobađanje plaćanja poreza i doprinosa za novozaposlene radnike u prvih godinu dana rada, kao i povoljnu cijenu električne energije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.