Srpska može da računa na dovoljne količine brašna i pšenice iz Srbije

Republika Srpska može da računa na dovoljne količine brašna i pšenice, budući da značajne količine ima i Srbija, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se na sve to može računati ukoliko bude bilo potrebno, bez obzira na zabranu izvoza iz Srbije, te da je to dogovorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić dogovorio sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem.

S obzirom na značajne količine brašna i pšenice koju ima Srbija, u Ministarstvu kažu da građani Republike Srpske ne treba da strahuju da će ostati bez brašna i pšenice, niti da prave nepotrebne zalihe.

“Osim što možemo računati na pomoć Srbije, u Republici Srpskoj tek predstoji žetva pšenice, a količine koje možemo proizvesti za svoje potrebe, bez izvoza, kreću se oko 90 odsto naših potreba”, navodi se u saopštenju.

Iz ovog ministarstva podsjećaju da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u više navrata da neće dozvoliti da Republika Srpska eventualno ostane bez brašna i pšenice.

Ministarstvo poziva uvoznike koji preuzimaju žito i brašno iz Srbije, ukoliko bi došlo do bilo kakvih poteškoća u trgovini sa Srbijom, da se obrate Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

“Molimo građane da ne kupuju namirnice neracionalno i u velikim količinama jer na taj način utiču na rast cijena tih namirnica u maloprodaji”, napominju iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.