Srbija : “Ribnikar” još bez nastave, policajci u svim školama /VIDEO/

U Urgentnom centru nalaze se pacijenti koji su zadobili teške povrede poslije pucnjave koja se dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Jedan učenik je poslat na kućno liječenje. Nastavnica je u boljem stanju. U najtežem stanju je i dalje dječak koji je zadobio povredu u vratnom dijelu kičme zbog čega ne osjeća ekstremitete.

Na ulazu u OŠ “Vladislav Ribnikar” su četiri policajca, a vrata škole otvaraju samo zaposleni. Petog dana od tragedije u ovoj školi nastave nema. Od danas će biti organizovan produženi boravak za đake nižih razreda, od prvog do četvrtog. Nastava bi za sve učenike trebalo da počne u srijedu, 10. maja, sedmog dana od tragedije nezabilježene u školama u Srbiji.

Prisustvo policije od jutros vidljivo u svih 1.800 škola u Srbiji. Preduzete su sve bezbjednosne mjere za početak nastave.

Pojačane su policijske patrole i na svim javnim mjestima.

Upućen je apel da se u javnost ne iznose neprovjerene informacije iz istrage koja se vodi protiv počinioca zločina u Mladenovcu i Beogradu. Iz MUP-a Srbije potvrđeno da je prethodnih dana u Srbiji registrovano 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, od toga 24 na internetu, a da je privedeno osam maloljetnika.

Od danas do 8. juna svi građani Srbije koji imaju nelegalno oružje treba da ga predaju najbližoj policijskoj stanici. A dok dio opozicionih partija u Srbiji poslije dva masovna ubistva prošle nedjelje poziva građane da se okupe na protestima advokat i bivši narodni poslanik Nenad Konstantinović kaže  da nije trenutak i vrijeme za njih.

Poslanica Srpske stranke Zavetnici Dragana Miljanić izjavila je danas da ta stranka smatra da je potrebno izbjeći bilo kakvu politizaciju tragičnih događaja, jer, kako je istakla, nije vrijeme za prikupljanje jeftinih političkih poena.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *