Srbija: Prvi vikend bez policijskog časa /VIDEO/

Jutros u pet časova prestala je zabrana kretanja za građane Srbije i počinje opet u 18 časova. Prvi vikend bez policijskog časa, ali treba poštovati mjere socijalne distance, poručuju stručnjaci u Srbiji i naglašavaju da nije gotovo, ovo je kažu samo početak kraja epidemije. Predsjednik Srbije danas poručuje da će Srbija bolje podnijeti teret krize nego većina zemalja u evropi.

Srbija postepeno izlazi iz epidemiološkog talasa, naredne dvije nedjelje je još očekujuće prisustvo virusa, a poslije toga će se sve manje otkrivati, uvjeren je epidemiolog dr Predrag Kon. On je rekao da ne bi bilo iznenađnje da virusa još ima u 11. i 12. nedjelji, ali da bi bilo iznenađenje da ga ima i dalje u junu.

Bivši direktor Infektivne klinike i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Mijomir Pelemiš rekao je za RTS da su rezultati borbe protiv kovida 19 u Srbiji sasvim dobri i da se pokazalo da je uvođenje svih mjera bio dobar potez jer bi inače rezultat bio mnogo gori.

Ministar spoljnih poslova Srbije očekuje da Skupština Srbije ukine vanredno stanje, ali to se neće desiti prije nego što struka kaže kada je za to vrijeme, rekao je Dačić za TV Prvu. Govoreći o vakcinaciji protiv korona virusa Dačić kaže, da nije protiv vakcinacije, ali je dodaje protiv politizacije cijele priče.

Od sutra u Srbiji počinju da rade kafići, restorani, i više trgovinskih radnji, ali u skladu s propisanim mjerama zaštite. Danas policijski čas počinje u 18 časova, ali stručnjaci apeluju da se poštuje socijalna distanca i podsjećaju da je okupljanje ljudi i dalje zabranjeno.

Predsjednik Srbije poručuje da će srbija bolje podnijeti teret krize nego većina zemalja u evropi. Vučić je danas obišao pripadnike 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva. Za oktobar je najavio najveću vojnu vježbu raketnog vazduhoplovstva. Na ovom mjestu Vučić je dobio na poklon dio F-117.

Predsjednik Srbije je rekao danas i da je siguran da će nadležni državni organi preduzeti sve mjere i da će kazniti sve one koji su prekršili policijski čas.

Vučić je rekao, povodom zahtjeva dijela opozicije da se izbori odlože, da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora i oni se moraju poštovati. Istakao je “da se izbori ne mogu odlagati sve dok neki ne procjene da mogu da pobijede”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *