Srbija: Nema obustave nastave, zabranjeni svi javni skupovi u zatvorenim prostorima /VIDEO/

U Srbiji, gdje je do sada potvrđeno 12 lica zaraženih virusom korona, biće zabranjeni javni skupovi u zatvorenim prostorima, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da će se sve utakmice u zatvorenom igrati bez publike, dok fudbalske mogu sa publikom, ali da je jedino važno da se peru ruke, te pozvao narod na jedinstvo, solidarnost i da ne sluša “lažne proroke”, nego stručna lica.

Vučić je, nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima, rekao da će jedna od mjera biti i pojačana kontrola na svim graničnim prelazima, dok će neki privremeni granični prelazi biti zatvoreni.

“Ukoliko bude potrebne odluka o zatvaranju škola, ona će biti kasnije doneta pred Vaskrs katolički i pravoslavni, kada budu dolazili ljudi sa Zapada. Molićemo da to ne čine. Oni koji organizuju svadbe i krštenja treba da se drže preporuka”, rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija zamoliti ljude iz Italije, Švajcarske i Njemačke da dolaze u Srbiju u što manjem broju, da sačekaju mjesec dana.

“Gledaćemo da kontrolišemo i preduzmemo pune mere zaštite za sve Turke koji prolaze kroz Srbiju za vreme praznika”, rekao je Vučić.

Vučić je pozvao građane da obavezno saopšte ako su imali kontakte sa ljudima sa sjevera Italije

On je naveo da se još ne zna precizno kako se prenosi ova bolest, za koju je rekao da će imati teške ekonomske posljedice, od kojih neke države neće moći da se oporave ni za deset godina.

Predsjednik Srbije je najavio da će tražiti dodatne savjete od Kine o tome kako se izborila sa ovim virusom i da vjeruje da će imati veliku podršku od njih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *