Od početka godine oko 200.000 KM donacija, uručene zahvalnice /VIDEO/

Bijeljinska Bolnica “Sveti Vračevi” dobila je značajnu finansijsku donaciju od lokalnih privrednika i Gradske uprave Grada Bijeljina.

Do sada je prikupljeno oko 200.000 maraka donatorksih sredstava kojima je već u bolnicu stigla nova oprema, koja će značajno unaprijediti rad nekoliko odjeljenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bijeljinski advokat Miloš Stevanović kaže da su bijeljinski privrednici odlučili da doniranjem novčanih sredstava pomognu rad Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, jednoj od vodećih zdravstvenih ustanova u regionu. Ovoj humanoj akciji privrednika odazvala se i Gradska uprava, koja je bijeljinskoj Bolnici donirala 50.000 KM.

Deset privrednika iz Bijeljine i Zvornika rad bijeljinske bolnice pomogli su vrijednom donacijom u iznosu od oko 200.000 KM, za šta su im uručena priznanja i zahvalnice.

U menadžmentu bijeljinske Bolnice izražavaju zadovoljstvo gestom lokalnih privrednika i Gradske uprave Grada Bijeljina. S ciljem da pokrenemo stvari koje su bile u zastoju u našoj ustanovi odlučili smo početkom godine da se obratimo privrednicima kako bi zajedničkim snagama realizovali nabavku značajne opreme koja je neophodna za rad Bolnice, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pored ovoga, nabavljen je i aparat za invazivni monitoring koji omogućava proširenje rada Odjeljenja za anesteziju i reanimaciju, a nabavkom ovih aparata značajno će biti proširene i operacije iz domena vaskularne hirurgije u bijeljinskoj Bolnici, kaže Lazić i dodaje da je u postupku nabavke i ultrazvučni aparat koji će koristiti Služba za anesteziju i reanimaciju što će olakšati rad sa najtežim bolesnicima. Značajna sredstva Bolnici uplatila je i Gradska uprava.

Biće nabavljen i aparat za imuno-histo hemiju za Službu patologije, pa će Bolnica u Bijeljini pored Banjaluke biti druga ustanova u Srpskoj u kojoj će se raditi analize iz domena imuno-histo hemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *