Srbija – Epidemija virusa korona u punom jeku /VIDEO/

Epidemiološka situacija u Srbiji je katastrofalna, ali zdravstveni sistem nije pukao, poručuje epidemiolog Predrag Kon. Treba učiniti sve da se građani Srbije u inostranstvu odvrate od dolaska u zemlju za predstojeće praznike, kaže Kon.

Epidemija je u punom jeku, a efekti uvedenih mjera očekuju se za nekoliko nedjelja. Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže za RTS da će kašnjenje mjera mnogo koštati. Ističe da se epidemija raspiruje i van Beograda.

U Srbiji će od danas radnim danima do 17.00 časova raditi ugostiteljski i objekti iz oblasti sporta i rekreacije, kao i kulture, te tržni centri i kladionice, dok će vikendom biti zatvoreni, najnovije su mjere u borbi protiv virusa korona koje je usvojila Vlada.

Otvorena je nova kovid bolnica u Batajnici, prijem prvih pacijenata poslije podne. Prvi pacijenti biće sa srednjeteškom i teškom kliničkom slikom i biće upućivani iz četiri trijažna centra u Beogradu. Novootvorena kovid bolnica u Batajnici potpuno je opremljena skenerima, ultrazvučnim aparatima i respiratorima

Hrvatska je skoro najgora zemlja u Evropi po visini indeksa incidence, posle Luksemburga, izjavio je danas šef Nacionalnog štaba Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Crna Gora je i dalje na drugom mjestu u svijetu po broju slučajeva virusa korona na milion stanovnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *