Srbija će ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Srpskoj /VIDEO/

U Srbiji je do sada vakcinisano oko 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske. Nakon sastanka sa ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom, Alen Šeranić je rekao da se proces vakcinacije zdravstvenih radnika iz Republike Srpske u Srbiji uspješno sprovodi.

Srbija će ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Srpskoj, da bi mogli da ga koriste kada budu imali dovoljno cjepiva, kaže Lončar.

On je naveo da proces vakcinacije zdravstvenih radnika iz Republike Srpske u Loznici, Šapcu, Sremskoj Mitrovici teče odlično i da će nadležni iz Srpske odrediti dalje prioritete koji će dolaziti i koji će biti vakcinisani.

Lončar je rekao da je Srbija jutros potpisala novi ugovor sa kompanijom “Fajzer-Biontek” da u Srbiju u drugom kvartalu umjesto 500.000 vakcina, stigne 1,2 miliona, a u trećem umjesto 400.000 da stigne 1,19 miliona doza vakcina.

A dok napreduje vakcinacija u Srbiji stručnjaci upozoravaju da će ako epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava doći do pooštravanja mjera.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je rekao da su u Evropskoj uniji, što se tiče vakcina, stvari malo zaškripale i da treba voditi računa o svojim interesima. Zoran Milanović izjavio je na hrvatskoj televiziji Nova da bi kupovao vakcine protiv koronavirusa “i od čečenske mafije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *