Sprovedena kontrola isticanja zastave

Odjeljenje komunalne policije Grada Bijeljina sprovelo je akciju kontrole isticanja zastave za praznik Dan potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i tom prilikom kontrolisalo više od 300 privrednih subjekata.

– Djelovali smo preventivno, tako što smo dan prije praznika upozorili više od stotinu privrednih subjekata da su prema Odluci o komunalnom redu obavezni da istaknu zastavu Republike Srpske dan prije praznika, kao i da je uklone dan kasnije. To je rezultiralo time da je u kontroli na dan praznika samo nekoliko privrednih subjekata zatečeno bez istaknute zastave – naveo je načelnik Odjeljenja komunalne policije Grada Bijeljina Ratomir Draganić.

On je naglasio da će naredna kontrola isticanja zastave podrazumijevati pregled propisane veličine zastave, kao i to da li su zastave uredne i ispeglane.

– Osim toga, zastava ne smije da dodiruje tlo, da bude postavljena kao podloga, prostirka i slično. Za prekršaj po ovom članu predviđene su visoke kazne, i to za preduzetnike od 500 do 800 KM, za pravna lica od 1.500 do 4.500 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od 350 do 650 KM. U slučaju da tokom narednog praznika ne budu ispoštovana pravila, izdavaćemo prekršajne naloge – dodao je Draganić.

(Gradska uprava)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *