Spremni da usvoje budžet ako gradonačelnik dostavi prijedlog

Skupštinska većina okupljena oko Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” saopštila je da je spremna da usvoji budžet za 2021. godinu na narednoj sjednici Skupštine grada ako gradonačelnik dostavi prijedlog odluke na odlučivanje.

Iz ove kolaciije su istakli da je izjava odbornika PDP-a Slaviše Markovića kojom pokušava da širi strah od blokade funkcionisanja grada bez ikakvog osnova, saopšteno je iz ove koalicije.

“Od glasova te političke organizacije /PDP/ suštinski ništa ne zavisi, pa ni ova odluka”, poručili su iz Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

Iz Koalicije navode da je iskren dogovor sedam stranaka da rade u interesu Bijeljine suviše ozbiljan da bi se preko odluke o budžetu igrali sudbinom sugrađana.

“Čvrsto opredijeljeni da radimo u interesu našeg grada i dalje ćemo preuzimati odgovornost za važne odluke kao i početkom marta kada smo željeli poboljšati Prijedlog budžeta radi obezbjeđivanja pomoći kategorijama koje najviše trpe zbog pandemije korona virusa – od zdravstvenih ustanova, privrednika, poljoprivrednika, učenika, sportskih klubova, najmlađih, mladih bračnih parova, nezaposlenih, radnika u oblasti kulture, korisnika socijalne pomoći”, navodi se u saopštenju.

Iz Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” poručili su da će javnost prosuditi o postupcima onih koji se igraju sudbinama građana radi političkih predstava, onih koji ne poznaju obaveze koje nose njihove funkcije, ne poznaju politički sistem ili jednostavno nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za važne odluke.

Odbornik u Skupštini grada i šef Odborničkog kluba PDP-a Slaviša Marković istakao je juče da bi moglo doći do blokade grada ukoliko se ne usvoji predloženi budžet, ili odluka o privremenom finansiranju, te naveo da na narednoj sjednici budžet ili ta odluka moraju biti usvojeni.

On je istakao da, prema Zakonu o budžetskom sistemu Republike Srpske, ukoliko budžet ne bude usvojen prije početka fiskalne godine, Skupština grada treba da usvoji odluku o privremnom finansiranju, a takva situacija može biti najduže do 30. juna tekuće fiskalne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *