Sportski klubovi od Gradske uprave nisu dobili ni marku u ovoj godini

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da sportski klubovi u Semberiji u ovoj godini nisu dobili nijednu KM od grada Bijeljina.

“Šta su skrivili sportski klubovi u Semberiji, da ih Gradska uprava ovako kažnjava?”, upitao je Đurđević i naveo da klubovima iz Gradske uprave nisu dostavljene redovne tranše koje im svakako sleduju, a ni nagrade za posebne rezultate u 2023. godine koje su predviđene budžetom grada za ovu godinu.

On je podsjetio da sezone uveliko traju, pogotovo u najpopularnijim i najskupljim sportovima kao što su fudbal, odbojka, rukomet, košarka, kako u seniorima, tako i u mlađim kategorijama, a ni ostali sportovi nisu ništa u boljoj situaciji.

“Grcaju u dugovima, računi su blokirani ili `nulirani`, pozajmljuje se novac, novac iz džepa vade i oni entuzijasti koji vode klubove, kao i roditelji čija djeca se bave sportom u tim klubovima. I svako ko je iole u sportu, zna da je to tako”, objavio je Đurđević na društvenim mrežama.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina naveo je da je budžet grada usvojen 29. decembra 2023. godine i da je Skupština amandmanom povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose 1,6 miliona KM.

“To je značajno uvećanje koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u našem gradu”, ocijenio je Đurđević.

Gradska uprava je trebala da dostavi Savjetu za sport akt o procentualnoj raspodjeli po sportovima, na šta se čekalo više od 70 dana, a Savjet je odmah održao sjednicu i poslao prijedlog raspodjele u kabinet gradonačelnika još 21. marta.

Prema riječima Đurđevića, gradonačelnik je imao pravo da koriguje raspodjelu u slučaju da neki dio nije u skladu sa Pravilnikom i donese odluku o raspodjeli na osnovu koje se vrši isplata redovnih tranši klubovima.

“Umjesto da to i urade, odlučili su se za to da daju neki dodatni rok od sedam dana da takozvana sportska javnost daje prijedloge i sugestije na tu raspodjelu, što samo po sebi ne bi bilo sporno, da nisu držali više od 70 dana kod sebe akt o procentualnoj raspodjeli, kao i da nije licemjerno, s obzirom na to da oni nisu dali mogućnost da sportska javnost komentariše njihov akt o raspodjeli sredstava po sportovima”, ocijenio je Đurđević.

On navodi da je Gradska uprava Bijeljine odlučila da za fudbal u Bijeljini, koji postiže odlične rezultate, umanji 12 procenata u raspodjeli, čime je oštetili fudbalske klubove u Semberiji za više od 200.000 KM.

“Rok je istekao prije 10 dana, a iz Gradske uprave ni traga ni glasa, niti jedne jedine marke za naše sportske klubove koji i dalje grcaju u dugovima i dave se”, zaključio je Đurđević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *