Spasojević: Za četiri mjeseca 147 intervencija

Teritorijalna spasilačko-vatrogasna jedinica Bijeljina imala je u prva četiri mjeseca 147 intervencija, što je za 55 više nego lani, izjavio je Srni starješina ove jedinice Mile Spasojević.

Spasojević je naveo da je najveće povećanje broja intervencija zabilježeno na požarima na otvorenom, odnosno na niskom rastinju na kojima je u februaru, martu i aprilu bilo 32 intervencije, a lani samo dvije.

“Razlog povećanja broja tih požara je to što je u ovim mjesecima preovladavala veoma visoka temperatura vazduha, neuobičajena za ovo doba godine”, rekao je Spasojević.

Bilo je i sedam požara na privrednim objektima, 14 na stambenim, tri na poljoprivrednim.

“Gasili smo požar u šumama na dvije lokacije, na automobilima devet, na dimnjacima su bile 24 intervencije, 15 usljed požara na kontejnerima, a bilo je i tehničkih intervencija – otvaranje vrata 12, te ostalih 29”, rekao je Spasojević.

On je dodao da su požari činili 90 odsto od svih intervencija.

“Na svu sreću u ovom period nismo imali potrebe da intervenišemo na saobraćajnim nezgodama”, rekao je Spasojević.

Kada je riječ o požarima na stambenim objektima, on je naveo da su u posljednjih pet dana bile dvije intervencije u Janji, gdje je jedno lice smrtno stradalo, a jedno je skočilo sa prvog sprata kako bi izbjeglo tragediju, te je bilo povrijeđeno i sada je u dobrom stanju.

Spasojević je pozvao građane da povedu računa o ispravnosti instalacija i uređaja za rashlađivanje prostorija jer dolazi lijepo vrijeme, a mala nepažnja može da izazove veliku štetu, pa čak i smrtni ishod.

On je ukazao i da na izletištima treba povesti računa tokom roštiljanja, te da pri napuštanju tog prostora obavezno treba ugasiti vatru kako ne bi ostalo žara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *