SNSD i PDP potpisali sporazum o koalicionoj saradnji /VIDEO/

Gradski odbori SNSD-a i PDP-a u  Bijeljini potpisima predsjednika Nedeljka Ćorića i Slaviše Markovića usaglasili su sporazum o koalicionoj saradnji koji podrazumjeva zajedničku saradnju u Skuopštini grada BN do lokalnih izbora, podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika i formiranju vlasti nakon lokalnih izbora.

Svejsni političke situacije u gradu, preuzeli smo odgovornost i donijeli ispravnu odluku, kažu potpisnici.

Nakon što u posljednja tri mjeseca nisu dobili poziv na pregovore od najvećeg koalicionog partnera SDS-a, odlučili su kaže Slaviša Marković da pregovraju sa SNSD-om.

Nismo se okupili oko nekakvog političkog plijena, nismo razgovarali o pozicijama u Bijeljini, ali ni o zajedničkom imenu kandidata za gradonačelnika, tvrde potpisnici ovog koalicionog sporazuma. Nije nam u interesu da na prečac postanemo dio skupštinske većine, kaže Ćorić i dodaje da ako poliička scena u BN bude zahtijevala promjenu skupštinske većine, to ćemo kaže definisati sa budućim koalicionim partnerima. Uz do sada potpisane sporazume imaju u lokalnoj skupštini 18 odbornika.

Marković izražava očekivanje da ova koalicija u Bijeljini traje tri, četiri pa i više mandata.Dodaje da je sve urađeno u skladu sa odlukom Glavnog odbora PDP-a, da odluke o nastupu na lokalnom nivou donose odbori stranke sami. Ja sam potpredsjednik stranke i sve što radim u skladu je sa odlukama Glavnog odbora i drugih organa stranke kaže Marković. Nismo pojašnjava ni imali drugog izbora.

Sporazum potpisujemo kako bismo imali što veći koalicioni kapacitet a sve u interesu realizacije značajnih projekata ovdje na lokalu koji su u interesu građana kaže Ćorić i dodaje da velike investicije sa republičkog nivoa mora da prati kapacitet lokalne vlasti. Ćorić čeka i rasplet događaja oko aktuelnog gradonačelnika Bijeljine koji je nedavno isključen iz SDS-a.

Bijeljinski SNSD do sada je potpisao koalicione sporazume sa SP-om , DEMOS-om, NDP-om, Savezom za novu politiku, a biće potpisan i sporazum sa Ujedinjenom Srpskom i DNS-om.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *