SNSD Bijeljina: Priprema za potpisivanjem sporazuma sa Ujedinjenom Srpskom

Gradski odbor SNSD Bijeljina nastavio je aktivnosti na definisanju koalicionog kapaciteta i usaglašavanju temelja izborne platforme koju će ponuditi građanima za predstojeće lokalne izbore.

Sinoć je održan kontruktivan sastanak predstavnika Gradskog odbora SNSD Bijeljina i Gradskog odbora Ujedinjene Srpske (US) Bijeljina.

Sastanak tematski predstavlja pripremu za potpisivanje sporazuma o usaglašenom političkom djelovanju i podršci zajedničkom kandidatu za predstojeće lokalne izbore.

„US je četvrta gradska organizacija iz postojeće skupštinske većine na novou RS sa kojom ćemo potpisivati koalicioni sporazum. Nama je bitno da pokažemo koliko uvažavamo ove stranke. Kao i da nam je prevashodno želja da ovu koaliciju implementiramo i na lokalnom nivou. Tek kada potpišemo koalicioni sporazum sa postojećim koaliciononim partnerima možemo razgovarati i sa drugim strankama koje egzistiraju na teritoriji grada”, rekao je predsjednik GO SNSD Nedeljko Ćorić.

“Želimo da u strankama koje su naši koalicioni partneri na nivou RS pronađemo istomišljenike koji će zajedno sa nama raditi na definisanju strateških ciljeva i određivanju infrastrukturnih projekata koji su u budućnosti potrebni našoj sredini. Želimo da za sve naše aktivnosti odredimo rokove i da ih realizujemo, a ne da samo o njima govorimo u predizborno vrijeme. Usvojićemo precizne kriterijume koji kadrovi i sa kojim stručnim kompetencijama te ciljeve mogu realizovati, dodao je Ćorić.

“Želimo da strateške projekte koji će se realizovati u našem gradu”

“Mi ne želimo tromu administraciju koja je sama sebi svrha nego ljude sa vizijom koji vole ovaj grad. Želimo da strateške projekte koji će se realizovati u našem gradu. Kao što je izgradnja auto-puta shvatimo kao istorijsku šansu za ekonomski razvoj ovog prostora. Kao i šansu koja će našu sredinu unaprijediti u obrazovnom i kulturološkom smislu. Bijeljina može biti moderan grad samo ako adekvatno upotrijebi ljudske i intelektualne kapacitete koje posjeduje“-istakao je Ćorić.

Predsjednik Gradskog odbora US Milan Trninić je rekao da je ovo sastanak političkih istomišljenika koji imaju istu političku viziju kako prostora RS tako i prostora Bijeljine.

„US je jedan od najstabilnijih koalicionih partnera SNSD-a na prostoru RS, to partnerstvo ćemo prenijeti u Bijeljinu. Pošto nećemo imati svog kandidata za gradonačelnika, potpisivanje sporazuma sa SNSD-om će značiti i podršku kandidatu koga predloži ta stranka“ – istakao je Trninić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *