Snijeg sa sobom doneo i probleme: Na više mjesta u Srbiji saobraćajne nesreće; U Hrvatskoj na snazi crveni meteoalarm /VIDEO/

Saobraćaj je danas otežan zbog snijega koji pada u Srpskoj i BiH. Prvi put u ovoj godini snijeg je zabijelio i Semberiju. Snijeg pada i u Srbiji, a najviše problema bilo je u saobraćaju. U Hrvatskoj su zbog orkanskih udara bure zatvoreni pojedini putni pravci.

Nakon neuobičajeno visokih temperatura za zimu, nastupilo je zahlađenje, praćeno snježnim padavinama širom BiH i Srpske. Osećaju zime uz snježne padavine, doduše simbolične visine, u prilog ide i vjetar umjerenog do jakog intenziteta. Semberija je jutros osvanula prekrivena sniježnim pokrivačem. Prvi ovogodišnji snijeg pao je tokom noći i nastavio da slabim intenzitetom provejava ravnicom i tokom dana, a najviše su mu se obradovali najmlađi. Prekrio je drveće, krovove i automobile, a dok putari i dežurne službe danas obavljaju svoj dio posla, agronomi ocjenjuju da je dobro što je u ovom poljoprivrednom kraju došlo do pada temperature i što je usjeve prekrio snijeg.

U susjednoj Srbiji kolaps zbog snijega koji veje od sinoć, a sa nevremenom evidentirani i problemi na putevima, gdje su se događale saobraćajne nezgode, neke i sa tragičnim ishodom. Nadležni kažu, putevi su prohodni, ali treba prilagoditi brzinu.

U Hrvatskoj na snazi crveni meteoalarm zbog orkanskih udara bure za riječku regiju, a mnogi putevi su zatvoreni u potpunosti ili za određene kategorije vozila. Putnici, stanovnici zadarskog zaleđa, koje je bura zaustavila na Maslenici – kažu kako znaju živjeti s njom.

Prema najavama prognostičara u nastavku nedjelje slijede ledeni dani što kako objašnjavaju  znači da temperatura u narednim periodu neće prelaziti nulu ni tokom najtoplijeg dijela dana. 

Zbog najavljenih niskih temperatura  u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice. Vozačima apel da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *