„Snepčet“ nudi milion dolara dnevno za najzabavniji snimak

Kako bi zaustavili egzodus svojih korisnika na aplikaciju za dijeljenje video-snimaka „Tik-Tok“ vlasnici „Snepčeta“ nude nagradu od milion dolara dnevno za najzabavniji „snep“.

Skoro svakoga ko se bavi kačenjem raznih sadržaja na internet privlači pomisao da bi zbog toga jednog dana mogao da postane slavan. Ipak, aplikacija Snepčet je od skoro počela mnogo direktnije da ohrabruje korisnike da kače slike i snimke, tako što im nudi dio novčane nagrade od milion dolara.

Cilj ovakvog sistema nagrađivanja najpopularnijih sadržaja na aplikaciji jeste da bi se spriječio masovan prelazak korisnika sa Snepčeta na njihovog najjačeg konkurenta, Tik-Tok.

Predviđeno je da će ova nova komponenta, nazvana Spotlajt, u potpunosti promijeniti način na koji korisnici aplikacije pronalaze nove sadržaje. Pored toga, Snepčet postaje društvena mreža koja je, i do sada, uložila najviše truda da podijeli zaradu sa svim korisnicima, a ne samo sa nekolicinom najpoznatijih.

Spotlajt će omogućiti korisnicima da, u skladu sa svojim pojedinačnim afinitetima, na jednom mjestu pronađu najzanimljivije sadržaje od cijele zajednice“, glasi Snepčetova izjava za javnost.

„Da bismo slavili i nagrađivali kreativnost naše zajednice, svakog dana ćemo korisnicima čiji se saržaji pokažu kao najbolje na Spotlajtu dijeliti dio novčane nagrade od milion dolara, makar do kraja godine“, poručuju iz Snepčeta.

Kompanija se odlučila na ovaj potez nakon što su analitičari primjetili da korisnici svoje video-snimke i slike napravljene uz pomoć filtera i efekata za Snepčet dijele na drugim mrežama, kao što su Tik-Tok i Jutjub, gdje sakupe i većinu pregleda, umjesto da ih dijele upravo na Snepčetu.

Korisnički interfejs Spotlajta podsjećaće na stranicu „Za vas“ na Tik-Toku, ali mehanizam koji će Spotlajt koristiti ispod haube mnogo je drugačiji. Korisnici će morati da eksplicitno naglase da žele da okače svoj sadržaj na Spotlajt, uz mogućnost da sakriju informacije o svom profilu, ukoliko se plaše neželjene pažnje koja dolazi uz slavu na internetu.

Anonimnost takođe omogućava Snepčetu da promoviše Spotlajt kao meritokratiju u kojoj pređašnja slava ne znači mnogo.

Na izbor snimaka koje korisnici vide neće uticati to koga prate na platformi, a novi snimci od nekoga sa milionima pratilaca i novog korisnika sa malim brojem pratilaca naići će na iste prepreke na putu do viralne slave.

Kompanija se nada da će takav pristup spriječiti popularne korisnike da žive na staroj slavi i izbacuju mediokritetni sadržaj, kao i da će ohrabriti obične korisnike da proizvedu najzabavniji video-materijal.

Za to će se pobrinuti i fond od milion dolara. Druge platforme, poput Tviča i Jutjuba, imaju dogovore sa tvorcima najpopularnijih sadržaja o dijeljenju zarade, ali zahtjevaju određen nivo internet slave.

Umjesto toga, Snepčet obećava da će tvorac bilo kojeg snimka koji postane popularan, oko 100.000 pregleda dnevno, dobiti svoj dio novca iz dnevnog fonda od milion dolara.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *