Snažna eksplozija u Podgorici, automobil dignut u vazduh, jedno poginulo

Muškarac čiji su inicijali Đ.B. smrtno je stradao u eksploziji automobila u Podgorici, dok su A.K. koji je bio u vozilu, kao i ženska osoba koja je bila blizu mjesta eksplozije, povrijeđeni i prebačeni u Urgentni centar, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Iz policije su potvrdili da se eksplozija dogodila večeras u Dalmatinskoj ulici u 19.25 časova.

“Ženska osoba, koja se nalazila u neposrednoj blizini lica mjesta gdje je vozilo eksplodiralo, povrijeđena je. Ona je transportovana u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su dodali da se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije.

U saopštenju se napominje da je policija na licu mjesta, a da nadležni državni tužilac rukovodi uviđajem.

Crnogorski mediji javljaju da je Podgoričanin Đorđe Božović poginuo, a njegov sugrađanin Aleksandar Keković teško povrijeđen u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod automobila Kekovića.

Prema prvim informacijama eksplozivna naprava aktivirana je ispod automobila Podgoričanina Aleksandra Keković, koji je povrijeđen.

Obojica su bezbjednosno interesantne osobe, bliske kriminalnim klanovima.

Božović je, kako policija tvrdi, bio dio kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koju Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su pripremali likvidaciju osuđenika Radojice Zekovića.

Stamatović je nedavno likvidiran u Atini zajedno sa Igorom Dedovićem.

(foto: Večernje novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *