Smislio prevaru do sitnih detalja: Banjalučane ojadio za 2.900 KM

Policijska uprava Banjaluka uputila je apel građanima da promišljeno postupaju u kontaktima sa nepoznatim licima i da ne vjeruju dobro smišljenim scenarijima kao što je nedavni slučaj u gradu u kojem su na prevaru ukradena dva skupocjena telefona vrijednosti oko 2.900 KM.

Dva lica prijavila su policiji 14. decembra da su se sa njima nepoznatim licem na društvenoj mreži dogovorila prodaju mobilnog telefona, a potom se se našli na prethodno dogovorenim adresama, odnosno u stanovima na području Banjaluke kako bi se obavila prodaja telefona.

Tom prilikom je izvršilac uzeo telefon i pod izgovorom da ga pokaže djetetu, odnosno bratu, izašao iz stana, nakon čega se nije vratio već se udaljio u nepoznatom pravcu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je utvrdila da se u oba slučaja radi o istom licu, te da je krivična djela prevare i krađe počinilo tako što je na području grada iznajmilo dva stana na dan na različitim lokacijama, te sa oštećenim licima dogovorilo navodnu prodaju telefona.

Potom je telefone ukrao, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.900 KM.

Policijski službenici su utvrdili idenitet izvršioca i za njim se intezivno traga.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prevara i krađa.

“Policijska uprava Banjaluka apeluje da građani promišljeno postupaju u kontaktima sa nepoznatim licima i da ne poklanjaju vjeru dobro smišljenim scenarijima koja su ta lica pripremila s ciljem cilju prevare i obmane građana, te da u slučaju da primijete lica za koja se sumnja da se bave ovakvim vidom prevare, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu ili da pozovu na broj telefona 122”, navodi se u saopštenju.

U policijskom saopštenju se navodi i da je juče uhapšeno lice inicijala B.M. iz Banjaluke za kojim je raspisana Centralna potjernica po naredbi banjalučkog Osnovnog suda zvog počinjenog krivičnog djela prevara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *