Smanjena naplata za odvoz otpada /VIDEO/

Bijeljinsko preduzeće Komunalac u protekla dva mjeseca zabilježilo je manju naplatu računa za izvršenu uslugu odvoza komunalnog otpada, što je kako kažu uslovila pandemija virusa korona. Ipak ublažavanjem mjera građani su počeli da izvršavaju svoje obaveze, pa u rukovodstvu ovog preduzeća očekuju stabilizaciju stanja na strani prihoda po ovom pitanju. Naplata je pokazuje statistika u prošloj godini bila 81 odsto.

Usluge odvoza komunalnog otpada koje u gradu vrši bijeljinsko preduzeće “Komunalac” trenutno koristi 31.500 fizičkih lica i oko 2.200 pravnih lica. Uz sve preduzete mjere zaštite u cilju sporovođenja mjera usljed pandemije virusa korona, inkasanti su na terenu redovno obavljali svoj dio posla.

Ipak, u prethodna dva mjeseca zabilježena je slabija naplata izvršene usluge i to s razlogom kažu u ovom preduzeću.

Stjepanović podjeća da su sve svoje obaveze radnici Komunalca izvršavali na vrijeme, redovno je prikupljan i deponovan komunalni otpad, pa apeluje na korisnike da i oni u skladu s tim izvrše i svoje obaveze.

Sistem obračuna i naplate odvoza komunalnog otpada se nije mijenjao u ovoj lokalnoj zajednici, građanima se podsjetimo ispostavljaju računi po kvadratnom metru stambenog prostora.

Kada je riječ o redovnim godišnjim aktivnostima, radnici Komunalca obavili su ranije poslove ozelenjavanja javnih površina u gradu. Redovno je vršeno košenje i održavanje zelenih površina, a radilo se i na uređenju šetališta uz kanal Dašnica, gdje je zasađeno 139 novih sadnica.

Podsjetimo, u toku je i akcija odvoza kabastog komunalnog otpada koja će trajati sve do 25. maja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *