Služen pomen pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije /VIDEO/

Povodom obilježavanja 29 godina od osnivanja Četvrtog odreda specijalne brigade policije Republike Srpske, danas je na spomen-obilježju ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina položeno cvijeće i odata počast za 17 poginulih pripadnika ove jedinice.

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca odata je počast poginulim pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske koji je formiran 1. oktobra 1992. godine i bio je najelitnija jedinica u sastavu Specijalne brigade policije koja je imala devet odreda. Za odbranu Republike Srpske od Trebinja do Krajine, život je dalo 17 boraca iz ovog odreda, a više od 300 ih je bilo ranjeno.

Pripadnici Četvrtog odreda ponosni na ratni put i doprinos koji su dali za stvaranje Republike Srpske.

Sjećamo se svega onoga što su pripadnici ove jedinice postigli tokom rata na stvaranju Republike Srpske, ali i onih koji su svoje živote položili u temelje Republike Srpske i njenih institucija, rekao je  Ljubiša Borovčanin ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije RS

Povodom obilježavanja 29 godina od osnivanja Četvrtog odreda specijalne brigade policije Republike Srpske, gradonačelnik Bijeljine je podsjetio da je ova jedinica  tokom ratnih dešavanja bila uvijek u službi svog naroda.

Četvrti odred Specijalne brigade policije je za ratne zasluge odlikovan Ordenom Nemanjića i Karađorđevom zvijezdom prvog reda.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.