Slovenac u Tesliću pratio navigaciju pa završio u šumskom blatu

Državljanin Slovenije je, slijedeći satelitsku navigaciju, zalutao na lokalitetu Smolin kod Teslića i automobilom “audi” zapao u šumsko blato, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Teslićka policija je prijavu o događaju primila u utorak, 18. februara. Te su zajedno sa lokalnim stanivništvom državljaninu Slovenije čiji su inicijali M.Z. pomogli u izvlačenju automobila

Portparol PU Doboj, Dragana Kerkez, je rekla da im je u utorak oko 15.10 prijavljeno da je u mjestu Kamenice kod Teslića, u šumi zvanoj “Hatkine njive” pronađen državljanin Slovenije.

On je svojim automobilom „audi“ zalutao u šumi slijedeći navigaciju, ali je zapao u šumsko blato i nije mogao da nastavi vožnju – pojasnila je Kerkezova.

Po prijavi je postupila policija iz Teslića, koja je na lokalitetu zvanom „Smolin“ pronašla M. Z. iz Slovenije, te su zajedno sa lokalnim stanovništvom vozaču pružili pomoć prilikom izvlačenja vozila. U spasavanje Slovenca prvi se uputio Darko Stojčinović koji posjeduje šlep službu u tom gradu.

Kaže da im je trebalo skoro četiri sata da pronađu nestalog čovjeka. Kao i da im je, kad su ga našli, trebalo duže vremena da ga izvuku.

-Vozilo je bilo uništeno i zaglavljeno. Morao sam u pomoć pozvati još neke kolege sa džipovima da ga izvučemo iz blata. Tom prilikom uništio sam i svoje vozilo – ispričao je Stojčinović za Srpskainfo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.