Slaviša Radović potpisao za Velež

FK Velež dobio je danas novo pojačanje.

Dvogodišnji ugovor sa mostarskim Rođenim potpisao je lijevi bek Slaviša Radović, koji će tako pojačati konkurenciju u defanzivnom redu mostarskog kluba.

Doskorašnji fudbaler Radnika istakao je veliko zadovoljstvo zbog potpisa za mostarske Rođene.

“Velež je veliki klub. Drago mi je da sam ovdje i što sam potpisao za jednog takvog velikana i biće mi čast i zadovoljstvo obući ovaj dres”, rekao je za SportSport.ba Slaviša Radović po potpisu za Rođene i nastavio je o odluci da potpiše za mostarski klub:

“Sa trenerom i direktorom Veleža sam bio u kontaktu tokom cijelog prelaznog roka. Čim je završila sezona rekao sam da ću ostati u Premijer ligi ako ne budem uspio da pronađem inostrani angažman i drago mi je što sam došao baš u Velež i što ću ovdje provesti naredne dvije godine”.

Dobro je Radović upoznat sa ekipom Veleža i zna da su ambicije kluba velike.

“Poznajem dobro igrače jer sam protiv većine njih igrao. Lično znam imenjaka Slavišu Bogdanovića. Pratio sam igre i u prethodnim prijateljskim utakmicama i mislim da Velež uz malo sreće može do Evrope. Ja znam šta se od mene očekuje, spreman sam dati sve od sebe za klub i vjerujte da jedva čekam da zaigram”.

Radović ističe da je velika šteta što za sada neće biti navijača na tribinama.

“Veliki je to hendikep za Velež. Prošle godine na ovom stadionu je bila odlična atmosfera kada sam igrao sa Radnikom i jedva čekam da opet osjetim tu atmosferu, ovog puta u dresu Veleža. Igrati pred takvim navijačima je nestvaran osjećaj”, rekao je za SportSport.ba Radović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *