Slaviša i Đorđe Perić na prijemu kod gradonačelnice Graca

Povodom nedavno održanog Osmog “Akordeonfesta”, gradonačelnik Graca Elke Kar upriličila je prijem za profesora Slavišu Perića i mladog virtuoza na harmonici Đorđa Perića.

Ona je izrazila svoju zahvalnost profesoru Periću za organizaciju sada već tradicionalnog Osmog “Akordeon” festa, te afirmaciju i promociju akademske harmonike u Austriji, saopšteno je iz Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković”.

Prva žena Graca je čestitala i mladom virtuozu, trinaestogodišnjem Đorđu Periću iz Bijeljine za postignute rezultate i promociju pravih vrijednosti, te poželjela sreću u nastavku koncertnih aktivnosti.

Profesor Slaviša Perić izrazio je zahvalnost za kontinuiranu podršku gradonačelnika Graca Elke Kar.

Ovogodišnji festival u Gracu okupio je 2. i 3. decembra učesnike iz Austrije, Slovačke, Italije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

“Učinićemo sve da u narednom periodu festivalske aktivnosti budu još sadržajnije, sa tendencijom da `Akordeonfest` postane jedan od najznačajnijih festivala u Evropi”, navedeno je u saopštenju.

Prilikom sastanka razmatrane su mogućnosti kandidature i organizacije Svjetskog kupa harmonike u Gracu, gradu koji nosi epitet evropske prijestonice kulture.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *