Slavenko Ristić u Glogovcu: Poginulih boraca i njihovih porodica moramo se sjećati svakog dana

– Poginuli borci Odbrambeno-otadžbinskog rata iz Glogovca i cijele Republike Srpske zaslužuju da ih se svakog dana sjećamo jer su za budućnost naše djece i unuka dali ono najvrijednije – njihove živote, poručio je danas u Glogovcu kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.

On je u razgovoru sa mještanima i borcima Glogovca istakao da je srpski narod u posljednjem ratu podnio ogromne žrtve, ali da je zato podigao svoju zadužbinu – Republiku Srpsku.

– Naša i buduće generacije imaju zadatak da je sačuvaju – naglasio je Ristić nakon parastosa poginulim borcima sela Glogovac.

Predsjednik Boračke organizacije Glogovac Vlado Savić rekao je da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo pet boraca iz Glogovca, kojima je podignut spomenik 1998. godine.

– U Drugom svjetskom ratu stradalo je 30 odsto stanovništva Glogovca, a u posljednjem smo izgubili pet naših sjajnih boraca. U toku je rekonstrukcija spomenika koja će biti završena u narednih desetak dana, a mi ćemo nastaviti da se sjećamo naše najhrabrije braće – zaključio je Savić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *