Skupština osigurala novac za subvencije roditeljima i za stipendije

Skupština grada Bijeljina je amandmanom na lokalni budžet osigurala novac za stipendije i subvencije roditeljima koje će biti isplaćene prvog narednog radnog dana, saopštio je predsjednik gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević.

Đurđević je naveo da su iz Gradske uprave odlučili da ne izvrše uplate i da sve ove kategorije pokušaju da uvuku u svoju političku manipulaciju.

Riječ je o subvencijama za novorođenčad, djecu u privatnim vrtićima, prevoz đaka, za koje kaže da su sve neopravdano napravljeni dugovi prema roditeljima, kao i stavke za poljoprivredu, sport, zdravstvo i za udruženja od opšteg interesa.

“Neopravdano, zato što odgovorno tvrdim da se sve to moglo isplatiti i u ovoj godini jer su na velikom broju stavki u budžetu probili predviđene iznose i po više desetina puta. Za to je bilo novca, a za roditelje nije”, objavio je Đurđević na društvenim mrežama.

Đurđević je istakao da je neusvojeni rebalans budžeta grada trebalo da posluži isključivo za pokrivanje i legalizovanje probijanja budžetskog okvira, nenamjenskog trošenja sredstava i pravljenja ogromnih deficita u budžetu.

Kao primjer nezakonitog postupanja, Đurđević je naveo stavku tekuće pomoći u kabinetu gradonačelnika, gdje je umjesto planiranih 35.000 KM isplaćeno 400.000 KM, za reprezentaciju u kabinetu 90.000 KM umjesto planiranih 30.000 KM, za jednokratne pomoći klubovima iz rezerve umjesto planiranih 30.000 KM isplaćeno je 385.000 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *