Školska oprema za učenike bijeljinskog naselja Amajlije

Osnovcima i srednjoškolcima nova školska godina donosi novu radost i nove zadatke, ali ove godine zbog pandemije kovida -19 i puno veće izazove.

Kako bi se nekima od njih omogućilo lakše učenje i osiguralo da imaju sve što im je potrebno u nastavnom procesu, zahvaljujući učešću Grada Bijeljina u projektu CEB, kroz koji je izgrađeno naselje Amajlije, i saradnji sa organizacijom Catholic Relief Services (CRS), za učenike ovog naselja osigurana je školska oprema i pribor.

S obzirom na to da su mnoge porodice ekonomski pogođene pandemijom virusa korona, CRS je, u saradnji sa Gradom Bijeljina, omogućio i distribuirao školsku opremu kroz projekat Odjeljenja Američke vlade za populaciju, izbjeglice i migracije (BPRM).   

Učenicima je donaciju uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je najavio izgradnju još jednog stambenog objekata, od 12 stanova u Amajlijama kroz projekat CEB.

– U saradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije RS, u sklopu ovog naselja očekujemo da počnemo izgradnju još jednog stambenog objekata od 12 stanova. Grad će, kao i do sada, pored izrade projekta, obezbijediti infrastrukturu, uključujući asfaltiranje pristupnih puteva i neophodne dozvole i saglasnosti za gradnju. U toku godine planiramo da izgradimo objekat u kojem će stanari naselja imati prostorije za društvene sadržaje i prodavnicu, tako da, kada naredna zgrada od 12 stanova bude završena, stanari naselja će imati potpuno uređeno mjesto za život – istakao je Mićić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.