Center za socijalni rad obilježilo Dječiju nedelju /VIDEO/

Sportskim aktivnostima za najmlađe u Gradskom parku, Centar za socijalni rad u Bijeljini, sa Dnevnim centrom za djecu u riziku i kancelarijom Ombudsmana za djecu, obilježio je “Dječiju nedjelju”. Ovo je dobra prilika da se skrene pažnja na djecu koja su u riziku u čemu je saradnja roditelja i institucija ključna, rečeno je danas.

Centar za socijalni rad tradcionalno svake godine nizom aktivnosti obilježava “Dječiju nedjelju”. Danas je u Gradskom parku organizovana sportska aktivnost za najmlađe pod sloganom “Zdravo tijelo, zdrav duh”, a pored mališana iz Dnevnog centra za djecu u riziku učestvovali su i mališani iz Dječijeg vrtića “Bajka”.

-Cilj nam je da i na ovakav način ukažemo na dječija prava i značaj očuvanja porodice, kažu u Centru za socijalni rad.

-Prioritet je iznaći najbolje rješenje koje je u interesu djece, kaže Jovanka Vuković, zamjenik ombudsmana za djecu RS.

Ovo je dodaje dobra prilika da se skrene pažnja na djecu koja su u riziku u čemu je saradnja roditelja i institucija ključna.

Ističe da je u Bijeljini pokrenuta i veoma značajna inicijativa za otvaranje institucije prihvatilišta za djecu.

Usluge Dnevnog centra za djecu u riziku trenutno koristi 75 djece, ali taj broj je daleko veći kažu u Centru za socijalni rad. Ističu da takva djeca dolaze iz različitih kategorija sa različitom problematikom i simptomatologijom ali i potrebama, pa su s toga u najvećem fokusu rada ove ustanove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.