Sindikati i Uprava ŽRS pronašli kompromisno rješenje /VIDEO/

Radnici na “Željeznicama Republike Srpske” u narednih šest mjeseci dobiće povećanje regresa u uznosu od po 100 KM jesečno dogovoreno je na današnjem sastanku Uprave i osam sindikalnih organizacija koje djeluju u “Željeznicama”.

Sastanku, koji su na temu povećanja plate inicirali sindikati, danas je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić koji je zadovoljan je što je pronađeno rješenje u vidu povećanja regresa za po 100 KM mjesečno.

“Pokušaćemo to da od nove godine budžetom ugradimo u plate. Nismo mogli da idemo na povećanje plate iz nekih objektivnih razloga, ali ovo je ono što je u ovom trenutku moguće, radnici su zadovoljni i mislim da će Uprava to moći da ispuni”, izjavio je novinarima Ćorić.

On je naveo da takvo rješenje neće opteretiti budžet Republike Srspke već će sredstva biti obezbijeđena iz redovnih prihoda “Željeznica Republike Srpske”.

Ćorić je naveo da ova kompanija ide uzlaznom putanjom i da su u protekle tri godine plate povećane za 30 odsto.

Generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/ Željko Radić kaže da će navedena sredstva biti obezbijeđena iz realnih prihoda ove kompanije koja je solventna i likvidna zahvaljujući trenutno dobrim poslovnim trendovima i ugovaranju novih poslova.

Prema njegovim riječima, trenutno je zaposleno 1.985 radnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *