Sindikat: Nije bilo otpuštanja radnika zbog neradne nedjelje, promet veći petkom i subotom /VIDEO/

Za radnike zaposlene u trgovini, prema odluci Skupštine grada Bijeljina, nedjelja je od 21. novembra prošle godine neradni dan. U Regionalnom sindikalnom centru Bijeljina kažu da do sada nisu zaprimili ni jednu žalbu da je došlo do otpuštanja radnika zbog ove odluke. Ističu da su poslodavci preraspodjelili rad, a da je promet veći petkom i subotom.

Bijeljina je pogranični grad značajan i za susjedne države čiji građani vikendom dolaze u naš grad, obavljaju vrijedan promet u trgovinskim radnjama, pri čemu pune javni budžet, pa se prethodnih mjeseci moglo čuti u lokalnim političkim krugovima da bi odluku o neradnoj nedjelji trebalo preispitati kako bi se izbjegao deficit po tom osnovu i da ne bi došlo do ugrožavanja radnih mjesta u trgovinskom sektoru. U Regionalnom sindikalnom centru Bijeljina kažu da negativnih posljedica ove odluke po radnike do sada nije bilo, a da je promet u trgovini daleko veći petkom i subotom.

Polovinom februara podsjeća Nedić o neradnoj nedjelji razgovarano je i sa čelnicima ugljevičke opštine.

U Sindikatu su stava da se inicijativa, a u nekim lokalnim sredinama i odluka o neradnoj nedjelji zasniva na mišljenju, da se time utiče na poboljšanje životnih uslova radnika u trgovini i njihovih porodica. čemu je osnovni motiv zaštita radnika, kako bi mogao raditi više od dvadeset godina u oblasti trgovine i da nakon 35 ili 40 godina rada može steći uslov za penziju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.